BİYO-YAKIT ÜRETİMİ


BİYO-YAKIT ÜRETİMİ

 
 
 
Günümüzde bilim ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte artan enerji ihtiyacı ve halihazırda enerji elde etmek için kullanılan kaynakların tükenmeye başlaması, insanlığı yeni ve alternatif enerji kaynaklarını aramaya itmiştir. Bu alternatif enerji kaynaklarından biri de biyo-yakıtlardır.
Biyo-yakıtların geleceğin enerji sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine büyük bir umutla bakılmaktadır. Bu nedenle bilimsel ve teknolojik çalışma yapan kurum ve kuruluşlar, biyo-yakıt konusunda oldukça büyük yatırımlar yapmaktalardır. Fakat biyo-yakıtların üretiminin artması, bazı sorunları da beraberinde getirmiştir. Birleşmiş Milletler tarafından  yayınlanan bir raporda, dünyanın bir çok yerinde bitkilerden yakıt elde etmek amacıyla hızla adım atılmasının yarardan çok zarar getirebileceği uyarısında bulunuyor. Rapor, doğru politikalar eşliğinde uygulanmadığı takdirde, hızla biyo-yakıtlara yönelmenin ormanların yok olma sürecini hızlandıracağını, küçük çiftçilerin topraklarını kaybetmelerine neden olabileceğini, ciddi gıda sıkıntısı yaratabileceğini ve yoksulluğu artırabileceğini vurguluyor.
Birleşmiş Milletler raporu, biyo-yakıtların ciddi faydalar sağlayabileceğine de dikkat çekiyor. Tarım atıkları veya orman atıkları ile çalışan enerji santralleri sayesinde kırsal alanlarda yaşayan insanların refah düzeyinin yükseltilebileceğine işaret ediliyor.
 
Biyo-yakıtlar hakkında metinde verilen bilgiler ışığında;
A-) Sizce bir enerji kaynağı olarak biyo-yakıtlar kullanılmalı mıdır?
B-) Kararınızı açıklayınız ve gerekçelendiriniz.
 
 
 

Yorumlar

  1. hocam ben Talha Enes Karaca bana göre kullanılmalıdır neden çünki biyo-yakıtların geleceğin enerji sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine büyük bir umutla bakılmaktadır. Bu nedenle bilimsel ve teknolojik çalışma yapan kurum ve kuruluşlar, biyo-yakıt konusunda oldukça büyük yatırımlar yapmaktalardır. Fakat biyo-yakıtların üretiminin artması, bazı sorunları da beraberinde getirmiştir. Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan bir raporda, dünyanın bir çok yerinde bitkilerden yakıt elde etmek amacıyla hızla adım atılmasının yarardan çok zarar getirebileceği uyarısında bulunuyor.

    YanıtlaSil
  2. hocam ben Süleyman Ahmet TOPUZ bence kullanılmalıdır çünkü;Biyo-yakıtların geleceğin enerji sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine büyük bir umutla bakılmaktadır. Bu nedenle bilimsel ve teknolojik çalışma yapan kurum ve kuruluşlar, biyo-yakıt konusunda oldukça büyük yatırımlar yapmaktalardır. Fakat biyo-yakıtların üretiminin artması, bazı sorunları da beraberinde getirmiştir. Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan bir raporda, dünyanın bir çok yerinde bitkilerden yakıt elde etmek amacıyla hızla adım atılmasının yarardan çok zarar getirebileceği uyarısında bulunuyor.

    YanıtlaSil
  3. hocam ben ata orhun kara bence kullanılmamalıdır çünkü;doğru politikalar eşliğinde uygulanmadığı takdirde, hızla biyo-yakıtlara yönelmenin ormanların yok olma sürecini hızlandıracağını, küçük çiftçilerin topraklarını kaybetmelerine neden olabileceğini, ciddi gıda sıkıntısı yaratabileceğini ve yoksulluğu artırabileceğini vurguluyor.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim fikrim değişmedi çünkü:çiftçilerin arazisini kaybediyor ormanlar yok oluyor ciddi gıda sıkıntısı çekiliyor ve yoksulluk artıyor

      Sil
  4. Süreyya Sami Şeneldir
    Bence yapılmalı enerji bir ülke için çok önemli bir güç. Nükleer enerji kaynağı kadar olumsuz etkileri yok . Bu yüzden bence biyoloji enerji kullanılmalı.biyo-yakıtların ciddi faydalar sağlayabileceğine de dikkat çekiyor. Tarım atıkları veya orman atıkları ile çalışan enerji santralleri sayesinde kırsal alanlarda yaşayan insanların refah düzeyinin yükseltilebileceğine işaret ediliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam ben Süreyya sami şeneldir biyo yakıt enerjisi yapılmalıdır diye düşünüyorum. Biyo-yakıtların geleceğin enerji sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine büyük bir umutla bakılmaktadır. Bu nedenle bilimsel ve teknolojik çalışma yapan kurum ve kuruluşlar, biyo-yakıt konusunda oldukça büyük yatırımlar yapmaktalardır.

      Sil
  5. Günümüzde bilim ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte artan enerji ihtiyacı ve halihazırda enerji elde etmek için kullanılan kaynakların tükenmeye başlaması, insanlığı yeni ve alternatif enerji kaynaklarını aramaya itmiştir. Bu alternatif enerji kaynaklarından biri de biyo-yakıtlardır.
    Biyo-yakıtların geleceğin enerji sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine büyük bir umutla bakılmaktadır. Bu nedenle bilimsel ve teknolojik çalışma yapan kurum ve kuruluşlar, biyo-yakıt konusunda oldukça büyük yatırımlar yapmaktalardır.olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günümüzde bilim ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte artan enerji ihtiyacı ve halihazırda enerji elde etmek için kullanılan kaynakların tükenmeye başlaması, insanlığı yeni ve alternatif enerji kaynaklarını aramaya itmiştir. Bu alternatif enerji kaynaklarından biri de biyo-yakıtlardır.
      Biyo-yakıtların geleceğin enerji sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine büyük bir umutla bakılmaktadır. Bu nedenle bilimsel ve teknolojik çalışma yapan kurum ve kuruluşlar, biyo-yakıt konusunda oldukça büyük yatırımlar yapmaktalardır.olmalı

      Sil
  6. Hocam ben Ediz, bence kullanılmalıdır ÇÜNKÜ; Günümüzde bilim ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte artan enerji ihtiyacı ve halihazırda enerji elde etmek için kullanılan kaynakların tükenmeye başlaması, insanlığı yeni ve alternatif enerji kaynaklarını aramaya itmiştir. Bu alternatif enerji kaynaklarından biri de biyo-yakıtlardır.
    Biyo-yakıtların geleceğin enerji sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine büyük bir umutla bakılmaktadır. Bu nedenle bilimsel ve teknolojik çalışma yapan kurum ve kuruluşlar, biyo-yakıt konusunda oldukça büyük yatırımlar yapmaktalardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hacam benim fikrim hala aynı ÇÜNKÜ; Biyo-yakıtların geleceğin enerji sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine büyük bir umutla bakılmaktadır. Bu nedenle bilimsel ve teknolojik çalışma yapan kurum ve kuruluşlar, biyo-yakıt konusunda oldukça büyük yatırımlar yapmaktalardır.

      Sil
  7. Arkadaşlar bence biyo-yakıtlar kullanılmamalı çünkü Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan bir raporda, dünyanın bir çok yerinde bitkilerden yakıt elde etmek amacıyla hızla adım atılmasının yarardan çok zarar getirebileceği uyarısında bulunuyor. Rapor, doğru politikalar eşliğinde uygulanmadığı takdirde, hızla biyo-yakıtlara yönelmenin ormanların yok olma sürecini hızlandıracağını, küçük çiftçilerin topraklarını kaybetmelerine neden olabileceğini, ciddi gıda sıkıntısı yaratabileceğini ve yoksulluğu artırabileceğini vurguluyor.

    YanıtlaSil
  8. Hocam bence kullanılmalıdır.Çünkü Günümüzde bilim ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte artan enerji ihtiyacı ve halihazırda enerji elde etmek için kullanılan kaynakların tükenmeye başlaması, insanlığı yeni ve alternatif enerji kaynaklarını aramaya itmiştir. Bu alternatif enerji kaynaklarından biri de biyo-yakıtlardır.
    Biyo-yakıtların geleceğin enerji sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine büyük bir umutla bakılmaktadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam ben Berkay bence yapılmalıdır.Çünkü gereksiz atıklarla bile ucuz enerji yapılabilir.Türkiye'nin 2023 hedefine adım adım bu enerji kaynaklarıyla ulaşabiliriz.(fikrimi değiştirmedim)

      Sil
  9. Ben Mert Polat. Bence yapılmalıdır çünkü; Günümüzde bilim ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte artan enerji ihtiyacı ve halihazırda enerji elde etmek için kullanılan kaynakların tükenmeye başlaması, insanlığı yeni ve alternatif enerji kaynaklarını aramaya itmiştir. Bu alternatif enerji kaynaklarından biri de biyo-yakıtlardır. Biyo-yakıtların geleceğin enerji sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine büyük bir umutla bakılmaktadır. Bu nedenle bilimsel ve teknolojik çalışma yapan kurum ve kuruluşlar, biyo-yakıt konusunda oldukça büyük yatırımlar yapmaktalardır. Birleşmiş Milletler raporu, biyo-yakıtların ciddi faydalar sağlayabileceğine de dikkat çekiyor. Tarım atıkları veya orman atıkları ile çalışan enerji santralleri sayesinde kırsal alanlarda yaşayan insanların refah düzeyinin yükseltilebileceğine işaret ediliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Ben Mert Polat fikrimi değiştirmedim ben katılıyorum çünkü; Günümüzde bilim ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte artan enerji ihtiyacı ve halihazırda enerji elde etmek için kullanılan kaynakların tükenmeye başlaması, insanlığı yeni ve alternatif enerji kaynaklarını aramaya itmiştir. Bu alternatif enerji kaynaklarından biri de biyo-yakıtlardır. Biyo-yakıtların geleceğin enerji sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine büyük bir umutla bakılmaktadır. Bu nedenle bilimsel ve teknolojik çalışma yapan kurum ve kuruluşlar, biyo-yakıt konusunda oldukça büyük yatırımlar yapmaktalardır. Birleşmiş Milletler raporu, biyo-yakıtların ciddi faydalar sağlayabileceğine de dikkat çekiyor. Tarım atıkları veya orman atıkları ile çalışan enerji santralleri sayesinde kırsal alanlarda yaşayan insanların refah düzeyinin yükseltilebileceğine işaret ediliyor.

      Sil
    3. Ben Mert Polat fikrimi değiştirmedim ben katılıyorum çünkü; Günümüzde bilim ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte artan enerji ihtiyacı ve halihazırda enerji elde etmek için kullanılan kaynakların tükenmeye başlaması, insanlığı yeni ve alternatif enerji kaynaklarını aramaya itmiştir. Bu alternatif enerji kaynaklarından biri de biyo-yakıtlardır. Biyo-yakıtların geleceğin enerji sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine büyük bir umutla bakılmaktadır. Bu nedenle bilimsel ve teknolojik çalışma yapan kurum ve kuruluşlar, biyo-yakıt konusunda oldukça büyük yatırımlar yapmaktalardır. Birleşmiş Milletler raporu, biyo-yakıtların ciddi faydalar sağlayabileceğine de dikkat çekiyor. Tarım atıkları veya orman atıkları ile çalışan enerji santralleri sayesinde kırsal alanlarda yaşayan insanların refah düzeyinin yükseltilebileceğine işaret ediliyor.

      Sil
  10. Hocam ben numan berat arikan bence yapilmali cunku:
    enerji elde etmek için kullanılan kaynakların tükenmeye başlaması, insanlığı yeni ve alternatif enerji kaynaklarını aramaya itmiştir. Bu alternatif enerji kaynaklarından biri de biyo-yakıtlardır.
    Biyo-yakıtların geleceğin enerji sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine büyük bir umutla bakılmaktadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam adim numan berat Arıkan bence yapilmalı çünķü:
      Petrol bir gun bitecek bizide başka bir enerji kaynaği arayisina sokucaktir hem biyo yakitlar atiklardan yapiliyorbizlerin cop dediğimiz seyler yakit oluyor yenilenebilir dir dunyamizi atiklardan kurtarip yakit elde edebiliriz

      Sil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Hocam Ben Enes Bence 1. Bilgi doğruduřÇünkü Günümüzde bilim ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte artan enerji ihtiyacı ve halihazırda enerji elde etmek için kullanılan kaynakların tükenmeye başlaması, insanlığı yeni ve alternatif enerji kaynaklarını aramaya itmiştir. Bu alternatif enerji kaynaklarından biri de biyo-yakıtlardır.
    Biyo-yakıtların geleceğin enerji sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine büyük bir umutla bakılmaktadır.

    YanıtlaSil
  14. Hocam ben eren parlak bence katılmamalıdır çünkü biyo-yakıtların üretiminin artması, bazı sorunları da beraberinde getirmiştir. Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan bir raporda, dünyanın bir çok yerinde bitkilerden yakıt elde etmek amacıyla hızla adım atılmasının yarardan çok zarar getirebileceği uyarısında bulunuyor. Rapor, doğru politikalar eşliğinde uygulanmadığı takdirde, hızla biyo-yakıtlara yönelmenin ormanların yok olma sürecini hızlandıracağını, küçük çiftçilerin topraklarını kaybetmelerine neden olabileceğini, ciddi gıda sıkıntısı yaratabileceğini ve yoksulluğu artırabileceğini vurguluyor.

    YanıtlaSil
  15. Hocam Ben Abdulmueen Ashrafi

    Ben yapılmamalı diyorum çünkü Biyo yakıt çevre kirletiyor yani çevre dustu değil ve teknolojıyı geliştiyi için biyo yakıtın yerine güneş enerjısi gibi gelir.

    YanıtlaSil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. Hocam ben Bilal Şenol bence üretilmelidir.Çünkü Günümüzde bilim ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte artan enerji ihtiyacı ve halihazırda enerji elde etmek için kullanılan kaynakların tükenmeye başlaması, insanlığı yeni ve alternatif enerji kaynaklarını aramaya itmiştir. Bu alternatif enerji kaynaklarından biri de biyo-yakıtlardır.
    Biyo-yakıtların geleceğin enerji sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine büyük bir umutla bakılmaktadır. Bu nedenle bilimsel ve teknolojik çalışma yapan kurum ve kuruluşlar, biyo-yakıt konusunda oldukça büyük yatırımlar yapmaktalardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam ben Bilal Şenol benim kararım hala değişmedi yapılmalıdır.Çünkü Biyo-yakıtların geleceğin enerji sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine büyük bir umutla bakılmaktadır. Bu nedenle bilimsel ve teknolojik çalışma yapan kurum ve kuruluşlar, biyo-yakıt konusunda oldukça büyük yatırımlar yapmaktalardır.

      Sil
  18. Hocam ben ahmet güngör bence yapılmamalıdır cunku;Fakat biyo-yakıtların üretiminin artması, bazı sorunları da beraberinde getirmiştir. Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan bir raporda, dünyanın bir çok yerinde bitkilerden yakıt elde etmek amacıyla hızla adım atılmasının yarardan çok zarar getirebileceği uyarısında bulunuyor. Rapor, doğru politikalar eşliğinde uygulanmadığı takdirde, hızla biyo-yakıtlara yönelmenin ormanların yok olma sürecini hızlandıracağını, küçük çiftçilerin topraklarını kaybetmelerine neden olabileceğini, ciddi gıda sıkıntısı yaratabileceğini ve yoksulluğu artırabileceğini vurguluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam benim fikrim değişti yani yapılmalıdır çünkü;

      Günümüzde bilim ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte artan enerji ihtiyacı ve halihazırda enerji elde etmek için kullanılan kaynakların tükenmeye başlaması, insanlığı yeni ve alternatif enerji kaynaklarını aramaya itmiştir. Bu alternatif enerji kaynaklarından biri de biyo-yakıtlardır.
      Biyo-yakıtların geleceğin enerji sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine büyük bir umutla bakılmaktadır. Bu nedenle bilimsel ve teknolojik çalışma yapan kurum ve kuruluşlar, biyo-yakıt konusunda oldukça büyük yatırımlar yapmaktalardır.

      Sil
  19. Hocam bence yapılmalıdır . Çünkü , birleşmiş Milletler raporu, biyo-yakıtların ciddi faydalar sağlayabileceğine de dikkat çekiyor , tarım atıkları veya orman atıkları ile çalışan enerji santralleri sayesinde kırsal alanlarda yaşayan insanların refah düzeyinin yükseltilebileceğine işaret ediliyor .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam ben Alptekin DOĞAN .

      Sil
    2. Hocam bence yapılmalıdır , Çünkü biyo yakıt işsizliği azaltır , çevre kirliliğini önemli ölçüde önler bu yüzden olmalı.

      Sil
  20. Ben Emre.Ben e yapılmamalı çünkü eğer yaparsa Rapor, doğru politikalar eşliğinde uygulanmadığı takdirde, hızla biyo-yakıtlara yönelmenin ormanların yok olma sürecini hızlandıracağını, küçük çiftçilerin topraklarını kaybetmelerine neden olabileceğini, ciddi gıda sıkıntısı yaratabileceğini ve yoksulluğu artırabileceğini vurguluyor.bunlara neden olabilir

    YanıtlaSil
  21. Bence kullanılmalıdır çünkü: Birleşmiş Milletler raporu, bio-yakıtların ciddi faydalar sağlayabileceğine de dikkat çekiyor. Tarım atıkları veya orman atıkları ile çalışan enerji santralleri sayesinde kırsal alanlarda yaşayan insanların refah düzeyinin yükseltilebileceğine işaret ediliyor.

    YanıtlaSil
  22. hocam ben Ahmet Talha.1.bilgiyi savunuyorum. Çünkü Biyo-yakıtların geleceğin enerji sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine büyük bir umutla bakılmaktadır. Bu nedenle bilimsel ve teknolojik çalışma yapan kurum ve kuruluşlar, biyo-yakıt konusunda oldukça büyük yatırımlar yapmaktalardır. Fakat biyo-yakıtların üretiminin artması, bazı sorunları da beraberinde getirmiştir. Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan bir raporda, dünyanın bir çok yerinde bitkilerden yakıt elde etmek amacıyla hızla adım atılmasının yarardan çok zarar getirebileceği uyarısında bulunuyor. Rapor, doğru politikalar eşliğinde uygulanmadığı takdirde, hızla biyo-yakıtlara yönelmenin ormanların yok olma sürecini hızlandıracağını, küçük çiftçilerin topraklarını kaybetmelerine neden olabileceğini, ciddi gıda sıkıntısı yaratabileceğini ve yoksulluğu artırabileceğini vurguluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocam görüşüm değişmedi hala 1.bilgiyi savunuyorum

      Sil
  23. hocam ben mahmut esad kutlu . bence biyoyakıt ormanlara zarar veriyor çiftçilerin toprakları alınıyor ve yoksulluk artıor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocam ben mahmut esad kutlu benim fikrim deişti çünkü Biyo-yakıtların geleceğin enerji sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine büyük bir umutla bakılmaktadır. Bu nedenle bilimsel ve teknolojik çalışma yapan kurum ve kuruluşlar, biyo-yakıt konusunda oldukça büyük yatırımlar yapmaktalardır.

      Sil
  24. hocam ben Cemil Mert bence yapılmalı çünkü : Günümüzde bilim ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte artan enerji ihtiyacı ve halihazırda enerji elde etmek için kullanılan kaynakların tükenmeye başlaması, insanlığı yeni ve alternatif enerji kaynaklarını aramaya itmiştir. Bu alternatif enerji kaynaklarından biri de biyo-yakıtlardır.
    Biyo-yakıtların geleceğin enerji sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine büyük bir umutla bakılmaktadır. Bu nedenle bilimsel ve teknolojik çalışma yapan kurum ve kuruluşlar, biyo-yakıt konusunda oldukça büyük yatırımlar yapmaktalardır

    YanıtlaSil
  25. hocam ben halil berat topçu bence 1. bilgi doğru çünki Biyo-yakıtların geleceğin enerji sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine büyük bir umutla bakılmaktadır. Bu nedenle bilimsel ve teknolojik çalışma yapan kurum ve kuruluşlar, biyo-yakıt konusunda oldukça büyük yatırımlar yapmaktalardır. Fakat biyo-yakıtların üretiminin artması, bazı sorunları da beraberinde getirmiştir. Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan bir raporda, dünyanın bir çok yerinde bitkilerden yakıt elde etmek amacıyla hızla adım atılmasının yarardan çok zarar getirebileceği uyarısında bulunuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam ben halil berat benim fikrim hala değişmedi

      Sil
  26. Ben Ruhullah Yılmaz
    1.Fikrim

    Bence bir enerji kaynağı olarak biyo-yakıtlar kullanılmamalıdır. Çünkü hızla biyo-yakıtlara yönelmenin ormanların yok olma sürecini hızlandıracağını, küçük çiftçilerin topraklarını kaybetmelerine neden olabileceğini, ciddi gıda sıkıntısı yaratabileceğini ve yoksulluğu artırabileceğini vurguluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Ruhullah Yılmaz
      2.Fikrin
      Benim fikrim değişmedi; bir enerji kaynağı olarak biyo-yakıtlar kullanılmamalıdır. Çünkü hızla biyo-yakıtlara yönelmenin ormanların yok olma sürecini hızlandıracağını, küçük çiftçilerin topraklarını kaybetmelerine neden olabileceğini, ciddi gıda sıkıntısı yaratabileceğini ve yoksulluğu artırabileceğini vurguluyor.

      Sil
  27. Hocam Abdul Ashrafi

    hocam ben yapılmamalıdır diyorum çünkü Biyo yakıtın zararları var bu zararlardan birisi bıyo yakıtın yakınlardaki her şeyi kirletmektedır ve biyo yakıtın yerine başka bir şeyler var öğrnek güneş enerjısı gibi şeyler var

    YanıtlaSil
  28. Arkadaşlar bence biyo-yakıt yapılmamalıdır çünkü Fakat biyo-yakıtların üretiminin artması, bazı sorunları da beraberinde getirmiştir. Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan bir raporda, dünyanın bir çok yerinde bitkilerden yakıt elde etmek amacıyla hızla adım atılmasının yarardan çok zarar getirebileceği uyarısında bulunuyor. Rapor, doğru politikalar eşliğinde uygulanmadığı takdirde, hızla biyo-yakıtlara yönelmenin ormanların yok olma sürecini hızlandıracağını, küçük çiftçilerin topraklarını kaybetmelerine neden olabileceğini, ciddi gıda sıkıntısı yaratabileceğini ve yoksulluğu artırabileceğini vurguluyor.
    Birleşmiş Milletler raporu, biyo-yakıtların ciddi faydalar sağlayabileceğine de dikkat çekiyor. Tarım atıkları veya orman atıkları ile çalışan enerji santralleri sayesinde kırsal alanlarda yaşayan insanların refah düzeyinin yükseltilebileceğine işaret ediliyor.

    YanıtlaSil
  29. 2. Yorumum:Hocam Ben Enes Bence 1. Bilgi doğruduřÇünkü Günümüzde bilim ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte artan enerji ihtiyacı ve halihazırda enerji elde etmek için kullanılan kaynakların tükenmeye başlaması, insanlığı yeni ve alternatif enerji kaynaklarını aramaya itmiştir. Bu alternatif enerji kaynaklarından biri de biyo-yakıtlardır.
    Biyo-yakıtların geleceğin enerji sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine büyük bir umutla bakılmaktadır.

    YanıtlaSil
  30. Hocam ben 1. Bilgiyi savunuyorum. Çünkü kullanılmayacak bitki ve hayvan artıklatının ülkemiz için iyi bir enerji kaynağı olacağını düşünüyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

HİDROELEKTRİK SANTRALLER

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ÜRETİMİ