HİDROELEKTRİK SANTRALLER



HİDROELEKTRİK SANTRALLER (HES)

 

Hidroelektrik enerji, suyun potansiyel enerjisinin kinetik enerjiye dönüştürülmesiyle elde edilen bir enerji türüdür. Suyun belirli bir yükseklikten düşürülmesiyle elde edilen enerjinin türbinleri döndürmesiyle elektrik enerjisi elde edilmektedir. Hidroelektrik enerji yenilenebilir ve önemli bir alternatif enerji kaynağıdır. Ülkemizde hidroelektrik santrallerinin olmasının güçlü ve zayıf yönleri bulunmaktadır.


GÜÇLÜ YÖNLERİ

Hidroelektrik santraller, çevresel kirliliği olmayan, ucuz, yenilenebilir ve uzun ömürlü enerji sağlamaktadır. Bu santraller dışa bağımlılığı olmayan yerli bir enerji kaynağıdır. Santraller yapıldığı yerlerde sel ve su taşkınlarını önleyerek can ve mal kaybına engel olur. Bulunduğu çevreye su sporları ve tatlı su balıkçılığına zemin hazırlar.
 
 
 
ZAYIF YÖNLERİ
Hidroelektrik santrallerinin yapıldığı yerlerde yüz binlerce ağaç kesilmekte,  iklimsel değişmeler yaşanmakta, bitki ve hayvan çeşitliliği yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır. Hidroelektrik santralinin yapıldığı akarsuyun sıcaklığı değişmekle beraber içinde yaşayan canlılar yok olmakta ve ekosistem bozulmaktadır. Su tutumu nedeniyle aşağıya bırakılan su miktarındaki azalma sebebiyle aşağı bölgesinde yer alan tarım arazilerinde tuzlanma, kuraklaşmaya neden olmaktadır.
 

 
A-) Bu durumda siz hidroelektrik santrali kurulacak yerde yaşayan bir vatandaş olsaydınız yeni bir hidroelektrik santrali kurulmasını ister miydiniz?
B-) Kararınızı gerekçelendirerek açıklayınız.
 

 

Yorumlar

  1. Ben Mert Polat. Hidroelektrik santraller, çevresel kirliliği olmayan, ucuz, yenilenebilir ve uzun ömürlü enerji sağlamaktadır. Bu santraller dışa bağımlılığı olmayan yerli bir enerji kaynağıdır. Santraller yapıldığı yerlerde sel ve su taşkınlarını önleyerek can ve mal kaybına engel olur. Bulunduğu çevreye su sporları ve tatlı su balıkçılığına zemin hazırlasa da, Hidroelektrik santrallerinin yapıldığı yerlerde yüz binlerce ağaç kesilmekte, iklimsel değişmeler yaşanmakta, bitki ve hayvan çeşitliliği yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır. Hidroelektrik santralinin yapıldığı akarsuyun sıcaklığı değişmekle beraber içinde yaşayan canlılar yok olmakta ve ekosistem bozulmaktadır. Su tutumu nedeniyle aşağıya bırakılan su miktarındaki azalma sebebiyle aşağı bölgesinde yer alan tarım arazilerinde tuzlanma, kuraklaşmaya neden olmaktadır. Bunun İçin ben 2 . bilgiyi seçerek Hidro Elektrik Santrallerinin (HES) ülkemize olumsuz yönden bakarak ben olumsuz buluyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Enes ÇELEBİYILMAZ. Bence 1.bilgi doğrudur çünkü hidroelektrik santraller, çevresel kirliliği olmayan, ucuz, yenilenebilir ve uzun ömürlü enerji sağlamaktadır. Bu santraller dışa bağımlılığı olmayan yerli bir enerji kaynağıdır. Santraller yapıldığı yerlerde sel ve su taşkınlarını önleyerek can ve mal kaybına engel olur.🙄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Enes Çelebiyılmaz.Bence bir incident bilgi doğrudur çünkühidroelektrik santraller, çevresel kirliliği olmayan, ucuz, yenilenebilir ve uzun ömürlü enerji sağlamaktadır. Bu santraller dışa bağımlılığı olmayan yerli bir enerji kaynağıdır. Santraller yapıldığı yerlerde sel ve su taşkınlarını önleyerek can ve mal kaybına engel olur.🙄
      (Bu benim 2. yorumum)

      Sil
  4. Ben ahmetgungor.bence yapılmamalıdır.çünkü;Hidroelektrik santrallerinin yapıldığı yerlerde yüz binlerce ağaç kesilmekte, iklimsel değişmeler yaşanmakta, bitki ve hayvan çeşitliliği yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır. Hidroelektrik santralinin yapıldığı akarsuyun sıcaklığı değişmekle beraber içinde yaşayan canlılar yok olmakta ve ekosistem bozulmaktadır.

    YanıtlaSil
  5. Hocam bence 1. bilgi Çünkü; Santraller yapıldığı yerlerde sel ve su taşkınlarını önleyerek can ve mal kaybına engel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HOCAM 2. yorumum: bence 1. bilgi Çünkü; Santraller yapıldığı yerlerde sel ve su taşkınlarını önleyerek can ve mal kaybına engel olur.

      Sil
  6. Ben EMRE. Bence yapılmamalıdır çünki Hidroelektrik santrallerinin yapıldığı yerlerde yüz binlerce ağaç kesilmekte, iklimsel değişmeler yaşanmakta, bitki ve hayvan çeşitliliği yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır. Hidroelektrik santralinin yapıldığı akarsuyun sıcaklığı değişmekle beraber içinde yaşayan canlılar yok olmakta ve ekosistem bozulmaktadır. Su tutumu nedeniyle aşağıya bırakılan su miktarındaki azalma sebebiyle aşağı bölgesinde yer alan tarım arazilerinde tuzlanma, kuraklaşmaya neden olmaktadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam ben emre. Ben ikinci bilgiyi seçtim ve kararını değiştiremiyorum .

      Sil
  7. Hocam bence yapılmamalıdır. Çünkü; İklimsel değişmeler yaşanmakta, bitki ve hayvan çeşitliliği yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır, akarsuyun sıcaklığı değişmekle beraber içinde yaşayan canlılar yok olmakta ve ekosistem bozulmaktadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam Benim fikrim değişmedi çünkü; Hidroelektrik santralleri hem dere yatağını bozuyor hem de bir sürü canlıyı öldürüyor. Ayrıca Nükleer enerji kadar enerji üretmiyor. Ayrıca dünya devi olmuş ülkeler Şili mi Amerika mı, Venezüella mı Almanya, Fransa mı Tabiki Amerika, Almanya, Fransa vb...Eğer dünya devi olmak istiyorsak böyle zarar verici yetersiz enerji birimleri ile değil büyük birimler ile uğraşmalıyız.

      Sil
  8. Hocam ben Cemil Mert bence 2. bilgi çünkü; Hidroelektrik santrallerinin yapıldığı yerlerde yüz binlerce ağaç kesilmekte, iklimsel değişmeler yaşanmakta, bitki ve hayvan çeşitliliği yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır.

    YanıtlaSil
  9. Hocam ben Berkay.Benim fikrim yapılmamalıdır.Çünkü Hidroelektrik santrallerinin yapıldığı yerlerde yüz binlerce ağaç kesilmekte, iklimsel değişmeler yaşanmakta, bitki ve hayvan çeşitliliği yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır. Hidroelektrik santralinin yapıldığı akarsuyun sıcaklığı değişmekle beraber içinde yaşayan canlılar yok olmakta ve ekosistem bozulmaktadır. Su tutumu nedeniyle aşağıya bırakılan su miktarındaki azalma sebebiyle aşağı bölgesinde yer alan tarım arazilerinde tuzlanma, kuraklaşmaya neden olmaktadır.

    Bu kısa yazı ile fikrim bu, daha ayrıntılı olsa belki fikrim farklı olabilirdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam bence yapılmamalıdır(fikrim degişmedi).Çünkü HES'lerin yapımı için binlerce ağaç kesiliyor.Ayrıca su altındaki canlılar zarar görüyor.Su tutumu nedeniyle aşağıya bırakılan su miktarındaki azalma sebebiyle aşağı bölgesinde yer alan tarım arazilerinde tuzlanma, kuraklaşmaya neden olmaktadır.

      Sil
  10. Hocam ben Bilal Şenol.Yapılmalıdır çünkü: Suyun potansiyel enerjisinin kinetik enerjiye dönüştürülmesiyle elde edilen bir enerji türüdür. Suyun belirli bir yükseklikten düşürülmesiyle elde edilen enerjinin türbinleri döndürmesiyle elektrik enerjisi elde edilmektedir. Hidroelektrik enerji yenilenebilir ve önemli bir alternatif enerji kaynağıdır. Ülkemizde hidroelektrik santrallerinin olmasının güçlü ve zayıf yönleri bulunmaktadır.Hidroelektrik santraller, çevresel kirliliği olmayan, ucuz, yenilenebilir ve uzun ömürlü enerji sağlamaktadır. Bu santraller dışa bağımlılığı olmayan yerli bir enerji kaynağıdır. Santraller yapıldığı yerlerde sel ve su taşkınlarını önleyerek can ve mal kaybına engel olur. Bulunduğu çevreye su sporları ve tatlı su balıkçılığına zemin hazırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yapılmamalıdır çünkü:
      ZAYIF YÖNLERİ
      Hidroelektrik santrallerinin yapıldığı yerlerde yüz binlerce ağaç kesilmekte, iklimsel değişmeler yaşanmakta, bitki ve hayvan çeşitliliği yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır. Hidroelektrik santralinin yapıldığı akarsuyun sıcaklığı değişmekle beraber içinde yaşayan canlılar yok olmakta ve ekosistem bozulmaktadır. Su tutumu nedeniyle aşağıya bırakılan su miktarındaki azalma sebebiyle aşağı bölgesinde yer alan tarım arazilerinde tuzlanma, kuraklaşmaya neden olmaktadır.

      Sil
  11. hocam ben Süleyman bence yapılmalıdır çünkü Hidroelektrik santraller, çevresel kirliliği olmayan, ucuz, yenilenebilir ve uzun ömürlü enerji sağlamaktadır. şahsen ben ülkemin gelişmesi için oralarda
    da yaşayabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocam ben Süleyman benim son kararım yapılmalıdır çünkü Hidroelektrik santraller, çevresel kirliliği olmayan, ucuz, yenilenebilir ve uzun ömürlü enerji sağlamaktadır. şahsen ben ülkemin gelişmesi için oralarda
      da yaşayabilirim

      Sil
  12. hocam ben Ediz.Bence yapılmalıdır çünkü Hidroelektrik santraller, çevresel kirliliği olmayan, ucuz, yenilenebilir ve uzun ömürlü enerji sağlamaktadır. Bu santraller dışa bağımlılığı olmayan yerli bir enerji kaynağıdır. Santraller yapıldığı yerlerde sel ve su taşkınlarını önleyerek can ve mal kaybına engel olur. Bulunduğu çevreye su sporları ve tatlı su balıkçılığına zemin hazırlar.

    YanıtlaSil
  13. hocam ben eren bence yapılmamalı çünkü Hidroelektrik santrallerinin yapıldığı yerlerde yüz binlerce ağaç kesilmekte, iklimsel değişmeler yaşanmakta, bitki ve hayvan çeşitliliği yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır. Hidroelektrik santralinin yapıldığı akarsuyun sıcaklığı değişmekle beraber içinde yaşayan canlılar yok olmakta ve ekosistem bozulmaktadır. Su tutumu nedeniyle aşağıya bırakılan su miktarındaki azalma sebebiyle aşağı bölgesinde yer alan tarım arazilerinde tuzlanma, kuraklaşmaya neden olmaktadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam ben kararımı değiştirmiyorum çünkü Hidroelektrik santrallerinin yapıldığı yerlerde yüz binlerce ağaç kesilmekte, iklimsel değişmeler yaşanmakta, bitki ve hayvan çeşitliliği yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır.

      Sil
  14. ben ata orhun kara bence yapılmamalıdır çünkü:Hidroelektrik santrallerinin yapıldığı yerlerde yüz binlerce ağaç kesilmekte, iklimsel değişmeler yaşanmakta, bitki ve hayvan çeşitliliği yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır. Hidroelektrik santralinin yapıldığı akarsuyun sıcaklığı değişmekle beraber içinde yaşayan canlılar yok olmakta ve ekosistem bozulmaktadır. Su tutumu nedeniyle aşağıya bırakılan su miktarındaki azalma sebebiyle aşağı bölgesinde yer alan tarım arazilerinde tuzlanma, kuraklaşmaya neden olmaktadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ata orhun kara fikrim değişmedi çünkü: Hidroelektrik santrallerinin yapıldığı yerlerde yüz binlerce ağaç kesilmekte, iklimsel değişmeler yaşanmakta, bitki ve hayvan çeşitliliği yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır. Hidroelektrik santralinin yapıldığı akarsuyun sıcaklığı değişmekle beraber içinde yaşayan canlılar yok olmakta ve ekosistem bozulmaktadır. Su tutumu nedeniyle aşağıya bırakılan su miktarındaki azalma sebebiyle aşağı bölgesinde yer alan tarım arazilerinde tuzlanma, kuraklaşmaya neden olmaktadır.

      Sil
  15. ben Numan berat ARIKAN bence yapılmalıdır çünkü: Hidroelektrik santraller, çevresel kirliliği olmayan, ucuz, yenilenebilir ve uzun ömürlü enerji sağlamaktadır

    YanıtlaSil
  16. Hocam bence yapılmamalıdır. Çünkü (HES)in yapıldığı yerlerde yüzbinlerce ağaç kesiliyor. Su kaynaklarının kurumasına neden oluyor

    YanıtlaSil
  17. Bence olmalı çünkü Hidroelektrik santraller, çevresel kirliliği olmayan, ucuz, yenilenebilir ve uzun ömürlü enerji sağlamaktadır. Bu santraller dışa bağımlılığı olmayan yerli bir enerji kaynağıdır. Santraller yapıldığı yerlerde sel ve su taşkınlarını önleyerek can ve mal kaybına engel olur. Bulunduğu çevreye su sporları ve tatlı su balıkçılığına zemin hazırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence olmalı çünkü Hidroelektrik santraller, çevresel kirliliği olmayan, ucuz, yenilenebilir ve uzun ömürlü enerji sağlamaktadır. Bu santraller dışa bağımlılığı olmayan yerli bir enerji kaynağıdır. Santraller yapıldığı yerlerde sel ve su taşkınlarını önleyerek can ve mal kaybına engel olur. Bulunduğu çevreye su sporları ve tatlı su balıkçılığına zemin hazırlar.

      Sil
  18. Ben Alptekin Doğan , Bence olmalıdır.Çünkü , Hidroelektrik santraller, çevresel kirliliği olmayan, ucuz. yenilenebilir ve uzun ömürlü enerji sağlamaktadır . Bu santraller dışa bağımlılığı olmayan yerli bir enerji kaynağıdır . Santraller yapıldığı yerlerde sel ve su taşkınlarını önleyerek can ve mal kaybına engel olur . Bulunduğu çevreye su sporları ve tatlı su balıkçılığına zemin hazırlar .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Alptekin , insanlar doğaya zarar verdiği için enerji kaynaklarının yapılmasını istemiyorlar sonrada Türkiye neden gelişmiyor diyorlar , ama Türkiye gayret gösteriye diğer ülkelerden kopmaya çalıstığı halde siz buna izin vermiyorsunuz dışarıya Bağımlı olarak Bağımsızlık olmaz.

      Sil
  19. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  20. Ben Mert POLAT. Ben fikrimi değiştirdim bence 1. bilgi doğru, çünkü; Nükleer Enerji vb. elektrik üretim santralleri dış ülkelerden yapılıyor, ama Hidro Elektrik Santralleri bizim ülkemize ait ve kendimiz yapıyoruz ''Hidroelektrik santraller, çevresel kirliliği olmayan, ucuz, yenilenebilir ve uzun ömürlü enerji sağlamaktadır. Bu santraller dışa bağımlılığı olmayan yerli bir enerji kaynağıdır.'' zaten bu sözlede anlıyoruz bu yüzden ben 1. Bilgiyi seçerek Hidro Elektrik Santrallerinin ülkemize katkı sağlayacağına inanıyorum

    YanıtlaSil
  21. Ben Enes Çelebiyılmaz.Bence 1. bilgi doğrudur. Çünkü,Hidroelektrik enerji, suyun potansiyel enerjisinin kinetik enerjiye dönüştürülmesiyle elde edilen bir enerji türüdür. Suyun belirli bir yükseklikten düşürülmesiyle elde edilen enerjinin türbinleri döndürmesiyle elektrik enerjisi elde edilmektedir. Hidroelektrik enerji yenilenebilir ve önemli bir alternatif enerji kaynağıdır. Hidroelektrik santraller, çevresel kirliliği olmayan, ucuz, yenilenebilir ve uzun ömürlü enerji sağlamaktadır. Bu santraller dışa bağımlılığı olmayan yerli bir enerji kaynağıdır. Santraller yapıldığı yerlerde sel ve su taşkınlarını önleyerek can ve mal kaybına engel olur. Bulunduğu çevreye su sporları ve tatlı su balıkçılığına zemin hazırlar.

    YanıtlaSil
  22. Hocam ben ahmet güngör fikrim değişmedi yapılmamalıdır çünkü;;Hidroelektrik santrallerinin yapıldığı yerlerde yüz binlerce ağaç kesilmekte, iklimsel değişmeler yaşanmakta, bitki ve hayvan çeşitliliği yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır. Hidroelektrik santralinin yapıldığı akarsuyun sıcaklığı değişmekle beraber içinde yaşayan canlılar yok olmakta ve ekosistem bozulmaktadır.

    YanıtlaSil
  23. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  24. Ben halil berat topçu ben olumlu görmüyorum hocam çünki Hidroelektrik santrallerinin yapıldığı yerlerde yüz binlerce ağaç kesilmekte.

    YanıtlaSil
  25. Hocam ben halil berat topçu ben hocam yine olumlu görmüyorum çünki Hidroelektrik santralinin yapıldığı akarsuyun sıcaklığı değişmekle beraber içinde yaşayan canlılar yok olmakta ve ekosistem bozulmakta

    YanıtlaSil
  26. ben Mahmut Esad Kutlu. bence 1. bilgi doğru çünkü Hidroelektrik santraller, çevresel kirliliği olmayan, ucuz, yenilenebilir ve uzun ömürlü enerji sağlamaktadır. Bu santraller dışa bağımlılığı olmayan yerli bir enerji kaynağıdır. Santraller yapıldığı yerlerde sel ve su taşkınlarını önleyerek can ve mal kaybına engel olur. Bulunduğu çevreye su sporları ve tatlı su balıkçılığına zemin hazırlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocam ben mahmut esad kutlu benim fikrim değişti 2. bilgi doğru çünkü hidroelektrik santrallerinin yapıldığı yerlerde yüz binlerce ağaç kesilmekte, iklimsel değişmeler yaşanmakta, bitki ve hayvan çeşitliliği yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır. Hidroelektrik santralinin yapıldığı akarsuyun sıcaklığı değişmekle beraber içinde yaşayan canlılar yok olmakta ve ekosistem bozulmaktadır. Su tutumu nedeniyle aşağıya bırakılan su miktarındaki azalma sebebiyle aşağı bölgesinde yer alan tarım arazilerinde tuzlanma, kuraklaşmaya neden olmaktadır.

      Sil
  27. hocam ben Talha Enes Karaca bana göre Hidroelektrik santraller, çevresel kirliliği olmayan, ucuz, yenilenebilir ve uzun ömürlü enerji sağlamaktadır. Bu santraller dışa bağımlılığı olmayan yerli bir enerji kaynağıdır. Santraller yapıldığı yerlerde sel ve su taşkınlarını önleyerek can ve mal kaybına engel olur. Bulunduğu çevreye su sporları ve tatlı su balıkçılığına zemin hazırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocam ben Talha Enes Karaca benim fikrim hala değişmedi

      Sil
  28. Hocam ben numan berat arıkan ben fifrimi değistirmedim çünkü:yerlerde sel ve su taşkınlarını önleyerek can ve mal kaybına engel olur. Ve buda iyi bir şeydir

    YanıtlaSil
  29. hocam ben Ahmet Talha.Bence hidroelektrik santrallerin yapılmasını olumlu karşılıyorum.Çünki
    Hidroelektrik santraller, çevresel kirliliği olmayan, ucuz, yenilenebilir ve uzun ömürlü enerji sağlamaktadır. Bu santraller dışa bağımlılığı olmayan yerli bir enerji kaynağıdır. Santraller yapıldığı yerlerde sel ve su taşkınlarını önleyerek can ve mal kaybına engel olur. Bulunduğu çevreye su sporları ve tatlı su balıkçılığına zemin hazırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüncem değişmedi hala kurulmasını destekliyorum.çünkü ülkemin 2023 hayalleri için böyle elektrik santralleri kurulmasını savunuyorum.

      Sil
  30. Ben Ediz.bence yapılmalıdır çünkü suyun potansiyel enerjisinin kinetik enerjiye dönüştürülmesiyle elde edilen bir enerji türüdür. Suyun belirli bir yükseklikten düşürülmesiyle elde edilen enerjinin türbinleri döndürmesiyle elektrik enerjisi elde edilmektedir.

    YanıtlaSil
  31. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  32. Ben ediz bence yapılmalıdır çünkü suyun potansiyel enerjisinin kinetik enerjiye dönüştürülmesiyle elde edilen bir enerji türüdür. Suyun belirli bir yükseklikten düşürülmesiyle elde edilen enerjinin türbinleri döndürmesiyle elektrik enerjisi elde edilmektedir. Hidroelektrik enerji yenilenebilir ve önemli bir alternatif enerji kaynağıdır.

    YanıtlaSil
  33. Ben ediz bence yapılmalıdır çünkü Hidroelektrik santraller, çevresel kirliliği olmayan, ucuz, yenilenebilir ve uzun ömürlü enerji sağlamaktadır. Bu santraller dışa bağımlılığı olmayan yerli bir enerji kaynağıdır. Santraller yapıldığı yerlerde sel ve su taşkınlarını önleyerek can ve mal kaybına engel olur. Bulunduğu çevreye su sporları ve tatlı su balıkçılığına zemin hazırlar.

    YanıtlaSil
  34. Arkadaşlar bence yapılmalıdır çünkü Hidroelektrik santraller, çevresel kirliliği olmayan, ucuz, yenilenebilir ve uzun ömürlü enerji sağlamaktadır. Bu santraller dışa bağımlılığı olmayan yerli bir enerji kaynağıdır. Santraller yapıldığı yerlerde sel ve su taşkınlarını önleyerek can ve mal kaybına engel olur. Bulunduğu çevreye su sporları ve tatlı su balıkçılığına

    YanıtlaSil
  35. Son kararım yapılması yönünde çünkü Hidroelektrik santraller, çevresel kirliliği olmayan, ucuz, yenilenebilir ve uzun ömürlü enerji sağlamaktadır. Bu santraller dışa bağımlılığı olmayan yerli bir enerji kaynağıdır. Santraller yapıldığı yerlerde sel ve su taşkınlarını önleyerek can ve mal kaybına engel olur. Bulunduğu çevreye su sporları ve tatlı su balıkçılığına

    YanıtlaSil
  36. Hocam Ben Abdulmueen

    BEN Yapılmalı diyorum çünkü çevreye kirleteyen uzun ömürlü ucuz yenılebilir bir enerji kaynağıdır

    YanıtlaSil
  37. hocam ben Abdulmueen Ashrafi

    ben kararama değiştirmedı yanı yapılmalıdır

    YanıtlaSil
  38. Süreyya Sami Şeneldir
    Hidroelektrik santraller, çevresel kirliliği olmayan, ucuz, yenilenebilir ve uzun ömürlü enerji sağlamaktadır. Bu santraller dışa bağımlılığı olmayan yerli bir enerji kaynağıdır. Santraller yapıldığı yerlerde sel ve su taşkınlarını önleyerek can ve mal kaybına engel olur. Bulunduğu çevreye su sporları ve tatlı su balıkçılığına zemin hazırlar.
    Ülkemizde birçok barajla biz elektrik ve daha bir çok ihtiyacımızı gideriyoruz . Kesinlikle yapılmalıdır

    YanıtlaSil
  39. Ben Süreyya Sami Şeneldir
    Hocam kesinlikle yapılmalıdır .
    Şu an en çok Edirne ilimizin ihtiyacı var çünkü Edirne ve çevresine yağan yağmurlar Edirne şehrinin sel olmasına sebep oluyor . O bölgeye yapılacak baraj ile hem elektrik ihtiyacımız giderilecek gende sel mağduriyetimiz önlenecek bu yüzden kesinlikle yapılmalı.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİYO-YAKIT ÜRETİMİ

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ÜRETİMİ